93-jarige wijst automobilist netjes de weg, maar wordt van tas beroofd

93-jarige wijst automobilist netjes de weg, maar wordt van tas beroofd

LEIDEN - Een man beroofde woensdagmiddag een 93-jarige vrouw in Leiden van haar tas. Het slachtoffer wees de weg aan een automobilist die daarnaar vroeg. Op dat moment pakte hij haar tas af, stapte ermee in de auto en vertrok.

LEIDEN – Een man beroofde woensdagmiddag een 93-jarige vrouw in Leiden van haar tas. Het slachtoffer wees de weg aan een automobilist die daarnaar vroeg. Op dat moment pakte hij haar tas af, stapte ermee in de auto en vertrok.

De diefstal vond ’s middags rond 13.45 uur plaats op de Vijf Meilaan. De vrouw liep met haar rollator de supermarkt aan het Bevrijdingsplein uit naar de Vijf Meilaan. Na de kruising met de Churchillaan stopte een kleine, blauwe auto naast haar. De vrouw wees de blanke bestuurder van rond de 35-40 jaar oud netjes de weg, maar werd ondertussen beroofd. De slanke man was rond de 1.70 meter lang, had een mager gezicht en kort, bruin haar.

Op de passagiersstoel in de auto zat ook nog een andere man. Hij is eveneens blank. De blauwe auto reed weg in de richting van de Sweelincklaan.

Een getuige hielp de vrouw en belde de politie. Het hoogbejaarde slachtoffer deed aangifte. De politie zoekt getuigen van de diefstal.

’s Avonds werd een vrouw eveneens in Leiden van haar tas beroofd. Deze keer ging een licht getinte man er met zowel de handtas, als een boodschappentas én de rollator vandoor. De politie ziet geen verband tussen beide zaken.