Actie voor gezonder Noord

Actie voor gezonder Noord

LEIDEN - Via verschillende acties moet de jeugd van Leiden Noord gezonder gaan leven.

LEIDEN – Via verschillende acties moet de jeugd van Leiden Noord gezonder gaan leven.

Om dat te realiseren is op initiatief van Publieke Versnellers en JOGG Leiden het lab Go4it opgericht. Een lab over gezondheid en jongeren in Leiden Noord. Er is blijkbaar veel mis met het eet- en beweeggedrag in het stadsdeel.

Onlangs zijn de eerste acties gepresenteerd. De deelnemers gaan aan de slag met de uitdaging: ‘Hoe kunnen we het voor gezinnen met jongeren van acht tot en met 23 jaar in Leiden Noord die gezonder willen leven zo makkelijk mogelijk maken om gezondere keuzes te maken?’ Het doel is om in 2025 ten minste 95 procent procent een gezond leven te laten hebben.

Kookwedstrijden

Verschillende acties worden in een korte periode getest om de uitdaging te realiseren. De acties zijn allemaal heel verschillend: van het inzetten van interactief theater, vloggers, onderzoeken van voedsel, ervaringen inzichtelijk maken en inzetten voor de ontwikkeling van een serious game tot het organiseren van kookwedstrijden en kookworkshops. Het komt allemaal voorbij.

De acties zijn volop in ontwikkeling en 22 mei zijn de testresultaten gereed. De meest succesvolle acties kunnen worden opgeschaald om de uitdaging te realiseren.

Deelnemers

De deelnemers aan Go4it zijn onder andere GGD Hollands Midden, Technolab, Resto van Harte, Albert Heijn Kopermolen, Centrum voor Vitaliteit, King for a Day, Libertas en gemeente Leiden. Samen bedenken en testen zij acties om het voor gezinnen met jongeren in Leiden Noord makkelijker te maken om gezond te leven.