Audi rijdt weg na botsing tegen portier, man op haar na gemist

Audi rijdt weg na botsing tegen portier, man op haar na gemist
- Foto: Politie Leiden Zuid / Facebook

LEIDEN - Een auto is maandagmiddag tegen het openstaande portier van een geparkeerde auto gebotst aan de Hoge Rijndijk in Leiden. Een man die spullen aan het inladen was, werd op een haar na gemist. De automobilist ging er na de aanrijding snel vandoor.

LEIDEN – Een auto is maandagmiddag tegen het openstaande portier van een geparkeerde auto gebotst aan de Hoge Rijndijk in Leiden. Een man die spullen aan het inladen was, werd op een haar na gemist. De automobilist ging er na de aanrijding snel vandoor.

Dit gebeurde rond 13.00 uur op de Hoge Rijndijk te Leiden, ter hoogte van nummer 59. De auto, een zwarte Hyundai iX35, stond geparkeerd aan de zijde met verkeer in de richting van de Kanaalweg. De eigenaar van de auto had een achterportier geopend om wat spullen in te laden. De man stond zelf tussen het portier en de auto in.

Op het moment dat de man aan het inladen was, werd het portier waar hij stond geraakt door een auto. Deze miste op een haar na de man. De veroorzaker gaf vervolgens gas en reed met zijn Audi A3 of A4, door in de richting van de Kanaalweg te Leiden. De bestuurder of bestuurster moet volgens de politie de klap opgemerkt hebben en daarnaast zou het voertuig zelf ook schade moeten hebben aan de rechtervoorzijde en mogelijk de rechterzijkant.

De auto moest verderop wachten voor de verkeerslichten bij de Kanaalweg. De man die bij het portier bijna was aangereden, rende nog in de richting van de auto maar zag vervolgens dat het voertuig er weer vandoor ging. De auto reed rechtsaf de Kanaalweg op en werd daarna niet meer gezien. Het kenteken is onbekend gebleven.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die het voertuig ergens gezien denken te hebben.