Bewoners centrum Leiden ontvangen valse brieven

Bewoners centrum Leiden ontvangen valse brieven

LEIDEN - Bij diverse woningen in het centrum van Leiden zijn zaterdagmiddag valse brieven verspreid. Ze lijken van de Rijksveiligheidsdienst te komen en bewoners worden gevraagd om via een valse link een afspraak te maken voor het installeren van een relay.

LEIDEN – Bij diverse woningen in het centrum van Leiden zijn zaterdagmiddag valse brieven verspreid. Ze lijken van de Rijksveiligheidsdienst te komen en bewoners worden gevraagd om via een valse link een afspraak te maken voor het installeren van een relay.

In de brief wordt uitgelegd dat per 1 januari 2018 de bevoegdheden van de veiligheidsdiensten AIVD en MIVD veranderen voor het verzamelen van gegevens van burgers. Om toegang te verkrijgen tot privénetwerken van burgers, zou er een netwerk-relay geïnstalleerd moeten worden tussen het thuisnetwerk en het glasvezelnetwerk.

De politie van Leiden waarschuwt ontvangers van de brief om hier niet op in te gaan. “Deze brief is zojuist bij diverse woningen in het centrum verspreid. Dit betreft een valse brief! Ga niet in op de handelingen wat ze je verzoeken te doen in de inhoud van de brief”, aldus de politie.