Digibeet in de kou bij overheid

Digibeet in de kou bij overheid
Niet iedereen begrijpt de werking van een website.

LEIDEN - Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in alle bibliotheeklocaties van BplusC.

LEIDEN – Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in alle bibliotheeklocaties van BplusC.

De ondersteuning bestaat enerzijds uit veilige computer-, internet- en printvoorzieningen. Anderzijds biedt BplusC cursussen aan om te leren omgaan met de digitale overheid. Zowel het gebruik van de computerfaciliteiten voor het zakendoen met de overheid als de cursus is gratis. Ook niet-bibliotheekleden kunnen gebruikmaken van deze service.

Op een computer in de bibliotheek kunnen mensen bijvoorbeeld zelf aangifte doen voor de inkomstenbelasting en toeslagen aanvragen. Handig voor wie thuis geen goede voorzieningen heeft. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Ze verwijzen door naar ondersteuning in de buurt, als mensen inhoudelijke vragen hebben over het invullen van de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen.

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft BplusC de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker wordt gegeven in locatie Nieuwstraat, Het Gebouw (Leiden-Noord) en Leiderdorp. Meer informatie op BplusC.nl, onder het kopje ‘lessen/cursussen’.