Geen treinen van en naar Leiden Centraal

Geen treinen van en naar Leiden Centraal
Drukte op Leiden Centraal door storing. - Foto Leidsch Dagblad
LEIDEN – Er reden dinsdagochtend geen treinen van en naar Leiden Centraal. Oorzaak was een grote sein- en wisselstoring. Pas rond 14.30 uur kwam er weer een beetje schot in het treinverkeer.

LEIDEN – Er rijden dinsdagochtend geen treinen van en naar Leiden Centraal. Oorzaak is een grote sein- en wisselstoring.

„Er rijden geen treinen van en naar Den Haag Centraal en van en naar Leiden Centraal. Het is nog niet duidelijk hoelang deze situatie zal duren”, aldus de Nederlandse Spoorwegen.

Veel reizigers zijn gestrand. Volgens spoorbeheerder ProRail is nog onduidelijk hoe lang de storing gaat duren. „Monteurs zijn hard aan het werk om de oorzaak te vinden en het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.”

Passagiers in een trein die vaststond op het spoor voor Den Haag Centraal konden de trein niet uit. Ze mochten na ruim een uur, onder begeleiding, lopend naar het dichtstbijzijnde perron.

Prorail laat weten dat de storing om 10.40 uur is ontstaan in de ict van de verkeersleidingspost in Den Haag. Monteurs zijn hard op zoek naar de oorzaak.