Gepakt door rauwe romantiek

Gepakt door rauwe romantiek
Door haar functie kreeg zij toegang tot de onbemande cabine aan de achterzijde van de trein. - Foto: PR.
LEIDEN -Lenny Waasdorp viel als een blok voor de rauwe romantiek van het treinlandschap. De Leidse beeldend kunstenaar en conductrice verbeeldt haar passie in een 328 pagina’s dik fotoboek.

LEIDEN -Lenny Waasdorp viel als een blok voor de rauwe romantiek van het treinlandschap. De Leidse beeldend kunstenaar en conductrice verbeeldt haar passie in een 328 pagina’s dik fotoboek ’Station to station to station.’

Vijf jaar geleden kwam Waasdorp in dienst bij de NS. Door haar functie kreeg zij toegang tot de onbemande cabine aan de achterzijde van de trein die voor reizigers verboden terrein is. Haar collega’s noemen de cabines Het mooiste kantoor van Nederland. Het uitzicht is dan ook fenomenaal.

Vanuit deze bijzondere positie begon zij in de loze momentjes te fotograferen met haar diensttelefoon en haar smartphone. De foto’s bieden een ongepolijst beeld van het uitzicht door de ruit van de cabine. Dat resulteerde in een enorm archief van zo’n 700 foto’s vol met rauwe romantiek.

Er is veel aandacht voor de foto’s van Waasdorp. Vrij Nederland plaatste een artikel van tien pagina’s met haar spoorfoto’s en op het hoofdkantoor van de NS komt een aantal te hangen.

Een gerenommeerd uitgever in foto- en kunstboeken was direct geïnteresseerd om haar boek uit te geven, maar vroeg een bijdrage van 6.000 euro voor de drukkosten. Het geld hoopt de conductrice bij elkaar te krijgen via crowdfunden. Er is al bijna 60 procent binnengehaald met ruim 80 donateurs.”

Wie Lenny wil steunen kan terecht op voordekunst.nl/projecten. Doneren kan vanaf een tientje en voor 25 euro heeft men het boek thuis.

https://www.voordekunst.nl/projecten/5398-station-to-station-to-station#Het%20verhaal

Fotoverslag