Gewonde Leidse agent nog in ziekenhuis, 18-jarige verdachte blijft vastzitten

Gewonde Leidse agent nog in ziekenhuis, 18-jarige verdachte blijft vastzitten

LEIDEN - Het is nog maar de vraag of politieagent Damien, die zwaar mishandeld werd tijdens nieuwjaarsnacht in Leiden, volledig herstelt. Dat melden collega’s op Facebook. Hij is geopereerd aan zijn kuit- en scheenbeen. Ook is er een zenuw beschadigd geraakt en werd zijn slagader bekneld.

LEIDEN – Het is nog maar de vraag of politieagent Damien, die zwaar mishandeld werd tijdens nieuwjaarsnacht in Leiden, volledig herstelt. Dat melden collega’s op Facebook. Hij is geopereerd aan zijn kuit- en scheenbeen. Ook is er een zenuw beschadigd geraakt en werd zijn slagader bekneld.

,,Wat een feestelijke nacht had moeten zijn, liep voor collega Damien heel anders af’’, schrijven de agenten op Facebook. ,,Nadat hij reageerde op de melding van een vechtpartij waar hij en zijn collega’s vier aanhoudingen deden, werd hij zwaar mishandeld.’’

Dat gebeurde rond 4.00 uur op de Lange Mare. In totaal werden vier mannen en jongens aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, twee jongens van 17 en 18 jaar uit Engeland en een 20-jarige man uit Katwijk. De 18-jarige verdachte blijft 14 dagen langer in voorarrest zitten, zo maakte het OM Den Haag vandaag bekend. Hem wordt zware mishandeling ten laste gelegd.

De collega’s van Damien leven met hem mee. ,,Hoe kan het toch, dat er elk jaar weer hulpverleners gewond raken. Mensen die hun eigen gezin verlaten om voor dat van anderen te zorgen…. Onbegrijpelijk!’’

Stuur een kaartje

De Leidse politie deelt via Facebook een oproep om kaarten te sturen naar Damien, om het leed wat te verzachten. Dat kan naar:

Politie Leiden

tav Damien

Langegracht 11

2312NV Leiden