Korte uitberichten

Korte uitberichten
LEIDEN -Een overzicht van uitgaansmogelijkheden, samengesteld door de redactie van het Witte Weekblad.

LEIDEN -Een overzicht van uitgaansmogelijkheden, samengesteld door de redactie van het Witte Weekblad.

Matthäus Passion door Ex Animo

Op woensdag 12 april, voert Ex Animo de Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de Pieterskerk. Voor deze gelegenheid is het koor uitgebreid met projectkoorleden en het jeugdkoor van BplusC. Orkestbegeleiding wordt verzorgd door professionele musici van de Holland Orkest Combinatie. Het geheel staat onder leiding van de Leidse dirigent Wim de Ru. Aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.exanimo.nl/kaartverkoop

4the Music

Onder de naam 4the Music ontvangt Job van Wilgenburg elke eerste zondag van de maand drie muzikale gasten in Qbus. Na een interview spelen de artiesten een paar songs. Dit alles wordt opgenomen en gepubliceerd op 4themusic.nl. Het is de bedoeling dat het tv-programma in de toekomst live wordt gestreamd. Publiek is welkom vanaf 16.30 uur.

Springpop

Zaterdag 8 april vindt in Scheltema de 25e editie van Springpop plaats. De bands die dit jaar spelen zijn Electric Eggs, HERS, Apehanger, Kees en Evening News, aanvang 20.00 uur. Kaarten in de voorverkoop 6,50 euro bij Plato in de Vrouwensteeg en Marcella aan de Korevaarstraat, Leiden. Kaarten aan de zaal: 8,00 euro.

Virtuele

Whiskyreis

Voor zowel de whiskykenner als de beginnende whiskyliefhebber biedt de meest bekende distilleerderij van Schotland, Glenfiddich, op vrijdag 7 april een whiskyervaring in de Stadsgehoorzaal. Tijdens een virtuele rondleiding door de Glenfiddich distilleerderij neemt whisky-ambassadeur Tony van Rooijen, liefhebbers mee op reis langs prachtige beelden en persoonlijke verhalen. Aanvang 20.30 uur

Alternatieven door Barok Ensemble

Het Leids Barok Ensemble wijdt zijn voorjaarssessie aan Alternatieve Componisten. Het gaat om componisten die zich wat afzijdig houden van de grote concertpodia, omdat het daar al zo’n gedrang is met Bach, Händel, Vivaldi en nog zo’n paar ijzeren namen. Op zaterdag 8 april in de Lokhorstkerk (20.15 uur), klinkt muziek van onder andere Josef Starzer, Giuseppe Valentini, Christoph Graupner, en Franz Biber.