Korte uitberichten

Korte uitberichten
LEIDEN -Een overzicht van uitgaansmogelijkheden, samengesteld door de redactie van het Witte Weekblad.

LEIDEN -Een overzicht van uitgaansmogelijkheden, samengesteld door de redactie van het Witte Weekblad.

Zandtovenaar

in kerk

Op zaterdag 15 april komt de zandtovenaar Gert van der Vijver naar de Hooglandse kerk om bezoekers mee te nemen in het Paasevangelie. Er wordt om 15.00 uur gestart met het zingen onder leiding van het kinderkoor Marekidz, om daarna te stappen in de betoverende wereld van zand.

Theatercafé met vier artiesten

Het Theatercafé in Scheltema biedt zondag 16 april de artiesten Pip Alblas (singer-songwriter), Sanjeevani Hendriks (creatieve duizendpoot), het duo Miranda van ’t Wout en Marianne van Velzen (dichters) en Pewege (jazzy-songwriter). Aanvang 15.00 uur, toegang 5 euro. Het volgende theatercafé is op 21 mei.

Danssalon

Op 15 april kan er voor de zomer nog een keer geswingd worden op de fijnste (dance)hits van nu & toen. Het monumentale Scheltema wordt weer een heuse discotheek waar iedereen van 30 jaar en ouder, de dansvloer onveilig kan maken. De deuren gaan open om 21.00 uur en sluiten rond 1.00 uur. De volgende Leidse Danssalon is op 3 juni op het strand van Noordwijk. Entree bij reserveren 10 euro, aan de deur 12,50 euro.

Fietsculinair langs vier restaurants

Onder de naam Fietsculinair zijn vier restaurants samenwerking aangegaan om gasten een programma te bieden om de regio Voorschoten, Wassenaar en Leiden te ontdekken per fiets. Het gaat om Restaurant De Knip in Voorschoten, Brasserie Het Regthuys in Wassenaar, Brasserie Cronestyn in Leiden en Restaurant Het Prentenkabinet in Leiden. De fietstocht is 30 kilometer lang en men maakt vier tussenstops bij de deelnemende restaurants waar de gasten tussen 12.00 en 17.00 uur een gerecht én een drankje geserveerd krijgen. Beschikbare data: 28 mei, 25 juni, 27 augustus en 24 september. Kaarten á 50 euro, informatie via [email protected]

Matthäus Passion door Ex Animo

Op woensdag 12 april, voert Ex Animo de Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de Pieterskerk. Aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.exanimo.nl/kaartverkoop