Leidenaar zou geen informatie verstrekken over buitenlands vermogen

Leidenaar zou geen informatie verstrekken over buitenlands vermogen

LEIDEN - In de woning van een man uit Leiden is in het kader van een witwasonderzoek 10.000 euro aan contant geld gevonden. Hij wordt ervan verdacht geen informatie te over zijn buitenlands vermogen door te geven aan de Belastingdienst.

LEIDEN – In de woning van een man uit Leiden is in het kader van een witwasonderzoek 10.000 euro aan contant geld gevonden. Hij wordt ervan verdacht geen informatie te over zijn buitenlands vermogen door te geven aan de Belastingdienst.

Naast de man uit Leiden zijn er ook twee verdachten uit Rockanje en Delft opgepakt. De FIOD heeft op 31 oktober en op 7 november in twee strafrechtelijke onderzoeken doorzoekingen gedaan in drie woningen in de woonplaatsen. Er is beslag gelegd op fysieke en digitale administraties.

De verdachten zijn een man van 66 jaar en twee broers van 49 en 46 jaar. Zij worden verdacht van het niet verstrekken van informatie aan de Belastingdienst en het opzettelijk doen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting.

De Belastingdienst heeft de verdachten in 2015 gevraagd waarom ze hun vermogen op bankrekeningen van een Zwitserse bank niet hebben gemeld. Die informatie is niet verstrekt. Dit was aanleiding om twee strafrechtelijke onderzoeken te beginnen naar de drie mannen.