Leidse invalarts filmde ontklede vrouwen [update]

Leidse invalarts filmde ontklede vrouwen [update]

LEIDEN - Een 37-jarige Leidse invalhuisarts wordt verdacht van ontucht met minderjarigen en het filmen van onderzoeken van ontklede vrouwelijke patiënten. De man werd al op 24 oktober gearresteerd. De rechtbank heeft woensdag zijn voorarrest met twee maanden verlengd.

LEIDEN – Een 37-jarige Leidse invalhuisarts wordt verdacht van ontucht met minderjarigen en het filmen van onderzoeken van ontklede vrouwelijke patiënten. De man werd al op 24 oktober gearresteerd. De rechtbank heeft woensdag zijn voorarrest met twee maanden verlengd.

De verdachte werkte bij ten minste drie huisartsenpraktijken in de Randstad als invaller. Volgens het openbaar ministerie waren die praktijken buiten Leiden gevestigd.

Naast het filmen van patiënten zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ontucht met drie minderjarige meisjes, van wie hij ook naaktfoto’s maakte. De ontucht met de meisjes gebeurde in de privésfeer. Een brief die burgemeester Henri Lenferink gisteravond aan de gemeenteraad stuurde, waarin hij schrijft dat er ’binnen Leiden vanzelfsprekend aandacht is voor de drie slachtoffertjes en hun ouders’, lijkt erop te wijzen dat zij uit Leiden komen.

De zaak kwam aan het rollen toen op 5 oktober de ouders van een van de meisjes bij de politie aangifte van ontucht deed. Negentien dagen later werd de arts aangehouden en inmiddels is de verdenking uitgebreid met nog twee gevallen van ontucht.

Op in beslag genomen computers en telefoons vond de politie óók heimelijk gemaakte opnames van ontklede patiëntes, gemaakt in drie verschillende praktijken.

De praktijken waar de man werkte en de vrouwen die op de beelden staan, zijn of worden benaderd over de zaak. Het onderzoek is nog in volle gang en zal nog enige tijd in beslag nemen, zegt het OM.

De huisarts viel in meer praktijken in. De politie onderzoekt of hij zich ook daar schuldig maakte aan ’grensoverschrijdend’ gedrag.