Mogelijk meerdere ’botensnijders’ actief in Leiden

Mogelijk meerdere ’botensnijders’ actief in Leiden

LEIDEN - Er zijn mogelijk meerdere personen verantwoordelijk voor het lossnijden van zeventien boten in Leiden. Dat gebeurde op meerdere plekken vanaf begin maart tot 4 april.

LEIDEN – Er zijn mogelijk meerdere personen verantwoordelijk voor het lossnijden van zeventien boten in Leiden. Dat gebeurde op meerdere plekken vanaf begin maart tot 4 april.

De politie heeft beelden van het lossnijden van spanbanden op de Nieuwe Rijn en Botermark. Daarop zijn meerdere verdachten in beeld gebracht, meldt Team West dinsdagmiddag.

De verdachten worden verzocht zich te melden bij de politie. Doen ze dat niet, dan worden de beelden op 25 april vrijgegeven.

Ook komt de politie graag in contact met getuigen. Daarnaast worden boteneigenaren die slachtoffer zijn geworden van de ‘botensnijders’ en geen aangifte hebben gedaan, verzicht dat alsnog te doen.

Alle boten die zijn losgesneden waren aangemeerd aan de Oude Singel, de Zijlsingel, de Utrechtse Veer, de Oude Rijn, de Nieuwe Rijn en de Botermarkt. Sommige boten zijn zelfs drie keer getroffen geweest.