Snel doorbraak ontvoeringszaak Amstelveen

Snel doorbraak ontvoeringszaak Amstelveen

LEIDEN - Rechercheurs hebben ontdekt waar precies een in Amstelveen ontvoerde Rotterdammer ernstig werd mishandeld. Dat was in een woning in de Spaarnestraat in Leiden. Daar werd een van zijn vingers afgeknipt.

LEIDEN – Rechercheurs hebben ontdekt waar precies een in Amstelveen ontvoerde Rotterdammer ernstig werd mishandeld. Dat was in een woning in de Spaarnestraat in Leiden. Daar werd een van zijn vingers afgeknipt.

De woning in de Spaarnestraat is doorzocht. De politie zegt dat er snel meer mensen kunnen worden opgepakt.

Kort na de ontvoering werd een 29-jarige man uit Leiderdorp opgepakt. Die zit nog vast.

De 37-jarige Rotterdammer werd 9 maart ontvoerd. Het onderzoek daarna is nu in een stroomversnelling gekomen, aldus de politie.

Het slachtoffer is een bekende van de politie. Hij werd bij een sportclub in een auto gesleurd. De Rotterdammer vertelde dat hij geblinddoekt werd. Ergens moest hij een paar trappen oplopen naar een woning.

Niet gered

De ontvoerders knipten in het huis een van zijn vingers af en eisten losgeld. Dat is voor zover bekend niet betaald.

Na de mishandeling werd het slachtoffer weer naar de auto gebracht. Hij werd een tijdje rondgereden en vervolgens op de Castellumweg in Leiden uit de auto gezet. Hoewel hij zijn afgeknipte vinger weer terugkreeg, kon deze door artsen niet meer worden gered.

Opsporing Verzocht besteedde in april aandacht aande zaak.