TAVV maakt gebruik van kwetsbaarheid bij UVS

TAVV maakt gebruik van kwetsbaarheid bij UVS
LEIDEN -Voor de derde keer op rij bleef UVS met lege handen achter. TAVV won met 0-3 in de Kikkerpolder en het verschil op de ranglijst is nog slechts één punt in Leids voordeel op de ranglijst tussen de nu nummers acht en elf.

LEIDEN -Voor de derde keer op rij bleef UVS met lege handen achter. TAVV won met 0-3 in de Kikkerpolder en het verschil op de ranglijst is nog slechts één punt in Leids voordeel op de ranglijst tussen de nu nummers acht en elf.

De onthutsende nederlaag van twee weken terug tegen Voorschoten’97 (0-4) deed weliswaar meer pijn, maar andermaal werd het thuispubliek niet bepaald verwend. Na de rust probeerde UVS de schade nog wel met gedrevenheid te herstellen, maar enig fortuin ontbrak om alsnog terug te keren in de wedstrijd.

De grootste pijn moest echter worden gezocht in de personele problemen. Steef Roodakkers moet het al enige tijd stellen zonder aanwinst Thom de Vries en kan het gehele seizoen geen beroep meer doen op de zwaar geblesseerde doelman Niels van der Burg. Daarnaast is routinier William van Vliet verwezen naar het tweede elftal vanwege een verschil van inzicht. Noodgedwongen bleven sterkhouders Bart van der Weijden en Youssef Ait el Houssi voor de pauze aan de kant en worden youngsters Ayoub el Houari en Marcello Walcott rustig gebracht.

Hoewel Steef Roodakkers zich niet wilde verschuilen achter zijn gehavende elftal werd overduidelijk dat UVS in de noodgedwongen samenstelling teveel mankementen vertoonde. ,,We maken al weken teveel persoonlijke fouten en daarmee helpen we de tegenstanders. We moeten door deze fase heen, het is even niet anders. We moeten er bovenop komen door arbeid te blijven leveren.”

Daar ontbrak het tegen TAVV niet aan, maar des te meer aan vernuft en overtuiging. De thuisploeg werd voor de pauze slechts eenmaal gevaarlijk en dat nog wel uit de tweede lijn met een uithaal van Marouane El Idrissi. De Ter Aarders verschenen vaker voor de ogen van Jesse Haak, maar waren zelf ook stomverbaasd dat Lyndon de Bruijn Mike Slottje nog mocht vinden voor de 0-1. UVS liet zich bij die situatie in defensief opzicht in de luren leggen. Op slag van rust werd het ook nog 0-2 en bij die treffer kreeg Kevin van Wijk wel erg veel ruimte om ditmaal de vrijstaande De Bruijn te bedienen.

Roodakkers kon niet veel anders dan wisselen en met Van der Weijden en Ait el Houssi kwam er ontegenzeggelijk meer lijn in het spel van de gastheer. Het leverde wat mogelijkheden op waarbij Gökhan Yazici onder meer pech had met een inzet op de lat. Daar stond tegenover dat de ploeg van Niels Slottje genoeg ruimte kreeg om verder weg te lopen en dat lukte uiteindelijk via Yassine El Mariami. Op dat moment had UVS’er Lars Verlaan de douches al opgezocht met een rode kaart op zak vanwege natrappen.

Randy Verwoerd, een toonbeeld van onverzettelijkheid aan Ter Aarse kant, had geen oog voor de Leidse problemen. ,,Wij speelden gewoon prima en eindelijk komt eruit wat er in zit bij ons. We zijn moeizaam gestart deze competitie, maar hebben de aansluiting te pakken. TAVV heeft onderin niets te zoeken.”

Dat laatste geldt ook voor UVS, maar de laatste weken wordt de eigen aanhang wel danig op de proef gesteld. Ook al zijn daar aanwijsbare redenen voor.

UVS-TAVV 0-3 (0-2). 29. Slottje 0-1, 45. De Bruijn 0-2, 82. El Mariami 0-3. Scheidsrechter: Gieles. Toeschouwers: 150.

UVS: Haak, Verlaan, Van Rest (46.Ait el Houssi), Maaskant, Pison, Leugering (78. Boogmans), Verdoes, Nieuwenburg, Scheurwater, Yazici, El Idrissi (46. Van der Weijden).

TAVV: Pieterse, Valentijn, Van der Pijl (32. El Mariami), Otto, Konings, Verwoerd, Slottje, Van Wijk, Straver, De Bruijn (65. Keijzer), Rijsdam (89. Smoorenburg).