Wederom twee verdachten aangehouden voor woningoverval in Leiden

Wederom twee verdachten aangehouden voor woningoverval in Leiden

LEIDEN - De politie heeft donderdag twee verdachten aangehouden van een overval van een 54-jarige man in zijn woning aan de Meerburgerkade in Leiden. Eerder werden er al twee andere verdachten aangehouden.

LEIDEN – De politie heeft donderdag twee verdachten aangehouden van een overval van een 54-jarige man in zijn woning aan de Meerburgerkade in Leiden. Eerder werden er al twee andere verdachten aangehouden.

Vier mannen overvielen 30 september 2016 een 54-jarige man in zijn woning aan de Meerburgerkade en bedreigden hem met een wapen. Zij bonden de bewoner vast en doorzochten daarna de woning. Na een aantal minuten verlieten de verdachten de woning met enkele persoonlijke eigendommen.

In het onderzoek naar de gewelddadige overval kwam de politie twee personen op het spoor. Donderdag 13 april hield het arrestatieteam in Rotterdam deze twee mannen van 26 en 27 jaar aan. De politie doorzocht aansluitend hierop in Rotterdam twee woningen waarbij zij diverse goederen in beslag nam. Vorig jaar, woensdag 26 oktober 2016 rond 23.30 uur, hield het arrestatieteam in dit onderzoek ook een 21-jarige man uit Leiden aan in een woning in Rotterdam.