1e Prijs voor mooiste kramen

1e Prijs voor mooiste kramen

Jeanetten van Borselen overhandigd wethouder Inge Adema het eerste exemplaar van Recepten uit de Volkstuinen van Voorschoten. (Foto: Sportview/Rene Pieterse)

De Volkstuinders Vereniging Voorschoten was met drie kramen goed vertegenwoordigd op de vrijwilligersmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten. Namens het organisatiecomité doet Jeanette van Borselen verslag van een intensieve maar zeer geslaagde dag.

De Volkstuinders Vereniging Voorschoten was met drie kramen goed vertegenwoordigd op de vrijwilligersmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten. Namens het organisatiecomité doet Jeanette van Borselen verslag van een intensieve maar zeer geslaagde dag.

Na weken voorbereidingen konden de vrijwilligers Wil, Marion, Niek, Diny, Peter, Dick en ik eindelijk de drie kramen op de vrijwilligersmarkt inrichten. Het was schitterend weer en we hadden een prachtige plek in de mooiste straat van Voorschoten, de Voorstraat pal voor Chocolaterie ‘Zoete Lekkernij’.

Vrijdagmiddag zijn we gaan ‘collecteren’ op de volkstuinen en collega-tuinders hebben vele soorten groenten, fruit en bloemen beschikbaar gesteld om de kramen mee te vullen. We hebben dan ook verschillende mooie bloemstukken kunnen maken die de kramen opfleurden en konden de verschillende (bijzondere) groenten en fruit op een aantrekkelijke manier presenteren.

Zaterdagmorgen waren we al vroeg aanwezig in de Voorstraat om de kramen in te richten. Onze eigen wijnboer, Dick van Straalen, had een van de kramen ingericht met attributen om zelf wijn te maken, diverse zelfgemaakte (prijswinnende!) wijnen van eigen volkstuin (Wijngaard Chateau Deux Filles) en zelfs zijn stoofpeertjes in bramenwijn ontbraken niet. Het recept hiervan is eveneens opgenomen in het receptenboekje Recepten uit de Volkstuinen van Voorschoten.

Rond 11.30 uur verzamelden zich al aardig wat mensen in de buurt van de kramen om de officiële overhandiging van het eerste exemplaar van het receptenboekje bij te wonen en tot onze verrassing kwam het voltallige college van burgemeester en wethouders aangewandeld. Namens de Volkstuinders Vereniging werd het receptenboekje overhandigd aan Inge Adema en werden er foto’s gemaakt en korte toespraakjes gehouden.

Er was voor elk wat wils bij onze kramen: wijnen om te proeven, recepten om zelf jam te maken en met ‘vergeten’ groenten aan de slag te gaan, informatie over diverse onderwerpen waaronder de lezing over Vergeten Groenten op 13 oktober, groenten en kruiden in potten, foto’s van de volkstuinen en de schooltuinen. Het karrenwiel voorzien van foto’s van (slechts een deel van de binnen de Vereniging actieve) vrijwilligers had eveneens een prominente plaats gekregen tegen één van de eeuwenoude bomen. Ook binnen onze volkstuinders vereniging draait alles om vrijwilligers.

Mede vanwege het mooie weer hadden we veel aanloop en kregen we veel enthousiaste reacties. Tot onze grote verrassing kreeg de Volkstuinders Vereniging rond 15.30 uur ook nog eens de 1e prijs voor de mooiste en origineelste kramen. Toen kon onze dag natuurlijk helemaal niet meer stuk! We kijken dan ook met heel veel plezier terug op een fantastische dag en gaan binnenkort weer plannen smeden voor onze deelname volgend jaar.